Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d94778607/htdocs/dovla.net-2/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
dovla.net » Dvije dragocjene fotografije stigle iz Pariza

Dvije dragocjene fotografije stigle iz Pariza

Paja se ocigledno aktivirao i poslao dvije “istorijske” fotke:

DRAGI VLADO I SUADA

skijasi-sa-marindvora.JPGCITAM U VASEM BLOGU DA SE MOJ DRUGAR IZ RANIH SKOLSKIH KLUPA PETE OSMOGODISNJE SKOLE NA MARIJINDVORU SILJIC DAMIR -SILJA ZALI DA NEMA NJEGOVIH SLIKA U BLOGU PA SALJEM JEDNU IZ 1954 GODINE SA PRVIH SKIJASKIH DOZIVLJAJA SA TERENA IZ KRANJCEVICA STEPENISTA ISPOD KUCE GDJE SU STANOVALI ZLATKO CORN I ZDRAVKO BARTL.

SA LIJEVA NA DESNO:

 1. MASLESA JOVICA NEKAD PREDSTAVNIK TASA U NJEMACKOJ SADA ZIVI U FRIBURGU U NJEMACKOJ I RADI KAO TAXI VOZAC
 2. KULENOVIC FADIL-MIRZA NEKADA PREDSTAVNIK FEROELEKTA U PEKINGU SADA ZIVI I RADI U TORONTU
 3. MOLDOVAN DRAGAN MOJ BRAT OD TETKE SPORTSKI NOVINAR, DOPISNIK SPORTSKIH NOVOSTI DANAS ZIVI I RADI U SARAJEVU
 4. STANIC PREDRAG-PREDO NEKAD PREDSTAVNIK PRIVREDNE BANKE U MINHENU DANAS ZIVI SA PORODICOM NA FLORIDI
 5. PAJIC VLADIMIR
 6. SILJIC DAMIR PROSLAVLJENI DZUDISTA
 7. MISIC IVICA, NOVINAR I DIPLOMATA U PENZIJI
 8. MASLESA NEDELJKO-NEDO BIVSI AMBASADOR BOSNE I HERCEGOVINE U IZRAELU

SRDACNO VAS POZDRAVLJAM IZ SUNCANOG PARIZA

MARINA VACANCES

Druga slika je nesto kasnijeg datuma sa vec afirmisanim skijasima:

nekad-uspjesni-takmicari.JPGDA SE VAS REDOVNI STALNI DOPISNIK IZ VARSAVE GOSPODIN DEBEVEC PREDRAG-PEGO NEBI LJUTIO KAKO NEMA NI NJEGOVIH SLIKA NA BLOGU SALJEM JEDNU ISPRED HOTELA SATOR NA JAHORINI A POSLIJE TRENINGA SPUSTA AKADEMSKOG SKIJASKOG KLUBA BOSNA

S LIJEVA NA DESNO:

 1. DORSNER ZORAN-ZOKA
 2. DEBEVEC PREDRAG-PEGO
 3. SOKOLOVIC SUAD-BAKI
 4. DEDIC DRAGAN-LIVIO
 5. KULENOVIC FAHRUDIN-BRACO
 6. POKOJNI MATIJIC IVICA-SIBICA
 7. VLADIMIR PAJIC

SRDACNO IZ PARIZA

VLADIMIR PAJIC

Dodatak: Vlatko Slokar je poslao dvije slike sa skijaskih terena Jahorine i Igmana snimljene davne 1951.godine (sa ocem Dolfijem) i pred Olimpijadu.

vlatko-s-tatom-dolfijem-1951-na-jahorini.jpgNa Pajinoj slici ,za koju takodjer mislim da je istorijska i da je steta sto nije objavljena ni u jednoj BiH skijaskoj monografiji ,sve njih poznajem.Zamislite zime u kojim smo se tako skijali po sarajevskim ulicama ,sa Jahorine preko Trebevica silazili u grad niz Sirokacu a skije skidali sa nogu na Principovom mostu.

Kako sam takodjer jedan od onih koji su ostali bez foto uspomena saljem ove dvije.

Pozdrav svima ,

Vlatko Slokar

igman-pred-olimpijadu.JPGNa prvoj sam ja (4 god) sa ocem Adolfom na Rajskim vratima na Jahorini ,u vrijeme kada smo lijepo i lezerno uzivali skijajuci kroz duboki snijeg u dugim beskonacnim zavojima i druga snimljena na Igmanu ,Veliko Polje -takmicenja predolimpijskih proba 1983. godine.Na slici Vlatko Slokar ,Dr. Miodrag Perovic ,pok.Safet Lakovic i Noka Bilic – kao organizatori takmicenja i sudije.

Komentari (4)

1
VLADIMIR PAJIC
Tuesday, 27. March 2007 u 12:45

DRAGI VLADO I SUADA
ISPUSTIO SAM PREZIME I IME
MISIC IVICA BIVSI AMBASADOR BOSNE I HERCEGOVINE U VATIKANU KOJI JE ODMAH IZA SILIC DAMIRA A NA SLICI SKIJASA IZ 1954 GODINE PA MOLIM DA ME ISPRICATE KOD IVICE JER NIJE BILO NAMJERNO.
SRDACNO
VLADIMIR PAJIC

2
B. Rafajlovic
Tuesday, 27. March 2007 u 20:14

Dragi moj Paja!
Sa zanimanjem sam pgledao dvije fotografije ia tvojih skijaskih dana. Posebno je interesantna prva sa koje poznajem gotovo sviju. Vodio sam u Nov. 2006. par mojih gimnasticara na takmicenje u Calgary i tom prilikom, kao i svaki put kad se nadjem u tom gradu, posjetio sam poznatog dzudistu Silju, s kojim sam isao u osmogodisnju skolu. Sa Predom Stanicem sam izgubio kontakt jos prije nekoliko godina, pa posto predpostavljam da cita blog, molio bih ga da mi se javi na email adresu brafajlovic@yahoo.com ili na tel. (905) 967-0734.
Tebe, Paja, sportska raja Sarajeva znaju kao odlicnog BIH smucara, ali vjerovatno mnogi ne znaju za tvoju, nazalost, kratku karijeru vrlo talentovanog gimnasticara. U Srebrenom 1958 snimio si 8-mm kamerom nekoliko finih kadrova nase tadasnje gimnasticke ekipe. Nisam siguran da li si ti tom prilikom napravio i seriju fotografja od koji sam imao nekoliko. Posto su mi u ratu unistane ne samo sportske nego o sve porodicne fotografije, molio bih te, ako si nesto od toga sacuvao da mi posaljes.

Srdacan pozdrav
Bato

3
vlatko slokar
Wednesday, 28. March 2007 u 03:04

Na ovoj Pajinoj slici ,za koju takodjer mislim da je istorijska i da je steta sto nije objavljena ni u jednoj BiH skijaskoj monografiji ,sve njih poznajem.Zamislite zime u kojim smo se tako skijali po sarajevskim ulicama ,sa Jahorine preko Trebevica silazili u grad niz Sirokacu a skije skidali sa nogu na Principovom mostu.
Kako sam takodjer jedan od onih koji su ostali bez foto uspomena saljem ove dvije.
Pozdrav svima ,
Vlatko Slokar

Na prvoj sam ja (4 god) sa ocem Adolfom na Rajskim vratima na Jahorini ,u vrijeme kada smo lijepo i lezerno uzivali skijajuci kroz duboki snijeg u dugim beskonacnim zavojima i druga snimljena na Igmanu ,Veliko Polje -takmicenja predolimpijskih proba 1983. godine.Na slici Vlatko Slokar ,Dr. Miodrag Perovic ,pok.Safet Lakovic i Noka Bilic – kao organizatori takmicenja i sudije.

4
pego
Saturday, 31. March 2007 u 21:31

Dragi Vlado,
Da se prijatelji i sereti ne bi mnogo brinuli o meni evo da se malo prijavim da sam ziv i da za to nisam kriv.Malo radim a malo i pisem i evo da vidim da li ti ova ponuda moze privuci paznju ukoliko za to ima malo prostora na blogu, jer je nastalo veliko spremanje i ne bih da dosadjujem , pa neka to bude kao u kafani ,narucis pjesmu pa ti je i odsviraju.Eto tako i ja otvorih svoj ranac pa nek raja uzme sta hoce a ne kasnije da mi prebacuju ili sto je jos gore testiraju koliko moja okolina moze da tolerise moje svjedocenje o proslim vremenima.

Da ne zaboravim o cemu mogu a i treba napisati: i objaviti na blogu ako to ima svrhe:
Skijanje Studentsko prvenstvo na Kranjskoj Gori 67, kao komentar o Pajinim slikama iz skijaskog mjljea i novi prilozi. o tome.
Feljton o lijepim i poznatim zenama :
Etijopska pinceza Ester Tesfai/Zvijezda koja pada/, Silvija kraljica olimpiskih igara i njena zlatna medalja sa likom kralja ,.Milionski auditorijum zaljubljen u njen barsunasti glas ,saga o nezaboravnoj Gordani Bonetti,Rosana Podesta ili njena dvojnica u crvenom porcsheu i vojnik iz Tolmina.
Price iz vojnog ugla.
Titova slika u slow motion-u. Sa mitraljezom u beckoj opereti.Na Hemingvejovoj Soci,price iz pozadine.Kako u uniformi preci granicu i biti nevidljiv.Kako osvojiti neosvojivu prvu postavu zenske ekipe Olimpije.Biba Komac, najljepsa zena kosarke ,centar Olimpije i kraljica Sicilije i njene pratilje vestalke..Igrati sa Borutom Bassinom.Maskembal na Bledu.Marsal Spihalski i njegov sat.Vojnik koji slika zlo ne misli.Velika avantura penjanja na Hudicevom mostu i sa druge strane rijeke pa na visoke litice Krna .Ko je bio veliki Ernest, zvono koje mu tek sad zvoni.Zbogom druze zivjelo oruzje.Kuhar Nikola iz Zadra I Merry Hemingvej.Moj otac pod Kobaridom sa druge strane fronta.Moja majka kao moja tetka.
Zasto spominjati Brodskog to se podrazumjeva ,bar kada je rijec o zenama. Hemingvej , meki pornic o ratu ili price iz vojnog ugla.

Kranska gora 67 studentsako prvenstvo u skijanju
Sve je pocelo iznenada na Jahorini kad smo doznali da treba napraviti ekipu koja bi odmah otputovala i bez mnogo razmisljanja nastupila na ovom tamicenju.Uglavnom mladici sa ove slike ubrzo se nadjose u vozu za Ljubljanu pa autobusom do Kranjske gore a onda odmah hvatajuci i poslijednje zrake popodnevnog sunca popese se uspinjacom na Vitranc.A tamo u snijeznom oblaku crni led i slobodan pad.
“Oprostite a gdje su ovde staze pitamo njihovog , Cvijana koji nas radoznalo gleda i prepoznaje da nismo Slovrnci.”Samo naprej in lepo pozdravljeni fantje”govori nam covijek sa vrha uspinjce i sokoli nas da se sto prije razbijemo na zaledjenoj stazi , koja se strmoglavo spusta sa vrha Vitranca u blagu vec proljecem zahvacenu dolinu.
Dugo smo te veceri u hotel Elviri razmatrali plan kako da se strmoglavimo sa te surove planine , svijetlog obraza i neokaljane viteske casti.A onda nam je slijedeceg dana na takmicenju rijesio dilemu tadasnji seniorski prvak Jugoslavije poznati proslavljeni skijaski as Lakota koji je osvojio prvo mijesto , a ostalo i nije bilo toliko vazno svi smo stigli na cilj prvo Paja pa ostali majstori a girice na kraju i festa je poslije proglasenja pobjednika mogla da krene u gala hotelu Prislank.E tamo nam vec nije bilo premca tu smo provezli slalom izmedju casa , flasa na bogatoj trpezi i tako mladih a vec Slovenki,punca , i djevojaka iz cijele Juge , koje su dosle po medalje a dobile nezaboravne uspomene na takmicenju i na toj studentskoj festi koja jos do tada nije bia vidjena.

Upišite komentar

Vaš komentar

dovla.net is powered by WordPress | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Copyright © 2008. All right reserved. Theme by deniart.