Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d94778607/htdocs/dovla.net-2/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
dovla.net » Jos par slika iz SD”Bosne”

Jos par slika iz SD”Bosne”

scan0001.jpgNase druzenje u “Bosni” bilo je skoro svakodnevno, mnogi su dolazili svaki dan, a neki, vracajuci se sa sluzbenog puta, prvo navracali u klupske prostorije, pogotovo kada smo dobili reprezentativni objekt u Maksima Gorkog ulici, odmah do “Kvarnera” odakle su cesto dolazili pladnjevi meze ili neke druge hrane. Mnogi me pitaju gdje Kiko iako ga mnogi znaju samo po nadimku. Nikola Ilic – Kiko prvo je bio veliki aktivista u “Bosni”, onda je postao “prebjeg” i nekoliko godina proveo u Kosarkaskom klubu “Mlada Bosna”, da bi se, kasnije, ponovo vratio u svoje “staro jato”. Kiko je pocetkom rata ostao u Sarajevu, a supruga Sonja sa djecom Nebojsom i Renatom bili su u izbjeglickom kampu u Ljubljani. Nakon zavrsetka Zimskih Olimpijskih igara u Lilehameru, u Ljubljanu je dosao Nikola Bilic, pa smo organizovali snimak poruka Sonje i djece na magnetofonu, za Kiku u ratnom Sarajevu. Poslije duzeg vremena, Kiko je vidio slike i cuo glasove svojih najblizih. Njihova porodica vec godinama zivi u Torontu, nakon sto su preselili iz Kalgarija. Na ovoj slici su Kiko, Sejo Hadzijahic, Vule Vukalovic i Vlado.

scan0002.jpgU “Bosni” je uvijek bilo razloga za slavlje i dobro raspolozenje. Sofre su na brzinu organizovane najvise inicijativom Vuleta, Davora, Mirze, Ugljese… Nazalost, drustvo se dosta “osulo”, na ovoj slici su (s desna) Miso Dundjerovic, Ranko Planinic, Batan Kocovic i Vlado Verunica koji vise nisu medju zivima.

scan0003.jpgPonekad smo znali i zapjevati, evo nas nekoliko “u stimungu” Mirza Kulenovic, Veljo Novakovic…u pozadini je i proslavljeni stonoteniser (kasnije pasionirani teniser) Mihajlo – Mika Rakocevic koji sada zivi u Beogradu. Eh, bas nam je nekada lijepo bilo!

Upišite komentar

Vaš komentar