Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d94778607/htdocs/dovla.net-2/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
dovla.net » Novost na blogu: Podjela na kategorije

Novost na blogu: Podjela na kategorije

Konacno smo uspjeli uvesti pojedine kategorije clanaka i poruka kako bi se lakse “surfalo” po blogu. Moj mentor za softver Bojan uredio je blog tako da se mogu citati samo neke kategorije clanaka koje interesuju citaoca, a da se ne mora prelistavati cijeli blog. Stavili smo desetak kategorija (za sada) koje se mogu mijenjati ili dopunjavati. Pojedini clanci ce se pojavljivati u jednoj ili vise kategorija. Naprimjer, rukomet i Mlada Bosna ili kosarka i SD “Bosna”, sarajevska raja i sport, odnosno, dijaspora. Sugestije i prijedlozi su dobro dosli.Kategorije su desno na naslovnoj stranici.

Komentari (2)

1
Josip Kabiljo-Cico, Montréal
Friday, 30. March 2007 u 15:43

Cijenjeni Vlado,
ova ideja da se clanci tematski generisu, te uz njih staviti i ostale relevantne podatke, je odlicna. U blogu se lako snaci, otvori se po temi bas sve i to od samog nastanka bloga. Ipak mislim da je mala greska u kreaciji ili je po srijedi nedostatak vremena, ali je takav sowar kao autora svih clanaka generisao ime Vladislav Kaluza. Znam da svi clanci prodju Tvoje strogo cenzorsko kako prilozi ne bi bili inficirani nasim specificnim “virusima”, ali ipak mislim da bi polako, korak po korak, mogli da upisete (mentor i Ti) prave autore priloga.
Srdacan pozdrav
Josip Cico Kabiljo, Montreal.

2
Pego
Sunday, 1. April 2007 u 14:17

Only you
Orginalnost je mali ali vrijedan zapis u deoksi-ribonukleinskoj kiselini,DNK,i ne treba se mnogo truditi da ga trazis on sam ispliva na povrsinu ako ga imas ,a ako ga nemas onda ti ostaje da prepisujes tudje clanke ili da se nametnes nekim debatama gdje mozes da uspjesno podjelis ljude na za i protiv, pa onda uzmes pistaljku i sviras im faulove ili ih poducavas u koracima ili kako se drzi kasika i viljuska i bivas vrlo vazan ali od talenta imas K… pardon mislio sam samo T.
Ali i sreca je vazan faktor.Eto meni danas ispade jedna mala , ali vrijedna slika iz nekog starog albuma..i odlucih da odem korak dalje na temu koja se nadvila nad ovim blogom.
Necete vjerovati ja naime volim jednog Ex-Yugo- Afrikanca/tako Ameri obmanjuju svoje crnce pa zasto i mi ne bi mogli/pa mi se ucini zgodno da napisem prvi o jednom crncu iz naseg grada a i da pruzim mogucnost drugima da idu i korak dalje.
Moj prijatelj Taib iz Ugande se pojavio ranih sezdesetih visok nasmijan noseci svu toplinu Afrike na svom blagom , prijatnom licu i puno neocekivanog duha u svom vjecno smrznutam tijelu koje je zimi stitio od hldnoce duplim debelim dzemperima, salovima, bundama i cizmama , ali uvjek je to bilo nedovoljno i oskudno jer nije moglo da zamjeni sunce njegovog toplog kraja.
Ali kad je Taib , koga smo zvali Ibro Crnac,uzeo tog sudbonosnog dana mikrofon od svima znanog pjevaca Staje, na igranci u Fisu i kada su se u sali zaculi prvi taktovi Only you i cuo jedan drugi i do tada nepoznati glas,zavladala je grobna tisina i svi plesaci su stali kao ukopani i usmjerili svoje poglede ka nepoznatom na bini,jer Taib je tada otkljucao sva nasa srca i usao trimfalno u njih sarmantno se klateci u ritmu melodije koju do tada niko nije cuo “live”.
Kad su se poslijednji tonovi ove jedinstvene melodije sa Taibovim glasom zakodirali za vjecnost u nasim mozgovima i kad je ponovo nastao muk, odjdnom se stropostala urnebesna galama i aplauuz koji se sigurno cuo i do Bascarsije i ZVIJEZDA JE BILA RODJENA.
Nista ga nije izmjenilo ,cak ni munjevita popularnost i odlazak na snimanje ploca u Njemacku on je bio i ostao raja i dio nas samih.Stanovo je na Obali kod Igora i uvijek je kod njega u stanu ako nista bilo izobilje banana bez kojih nije mogao da funkcionise.
Snimanje ploca u “Sabi” mu je donijelo popularnost ali i jednu anegdotu , koju je malo ko znao.Naime u pauzi snimanja kad je bio u restoranu pored studija i stajao u redu za rucak,desilo se da se iza njega nadju dvije mlade djevojke iz nasih krajeva kojima na pamet nije moglo pasti da crnac prijatne spoljasnosti,koji je stajao zajedno sa njima u redu,moze da govori i to vrlo dobro, nas jezik, pa su one ne sluteci nista ,glasno govorile o njemu sve sto im je njihova masta nalagala…Tajib, nas Afrikanac se samo nezainteresovano smijeskao i na kraju kad je napunio svoju tacnu jelom i dosao do blagajne okrenuo se prema djevojkama i rekao na cistom nasem jeziku bez imalo stranog naglaska”Drage moje dijrvojke, nikad u zivotu nisam dobio tako divnih komplimenata kao danas od vas”! Dok se okretao i odlazio prema svom stolu cuo je vrisak zaprepastenih devojaka i lom sudja koji je padao sa njihovh tacni dok su ga postidjene i crvene u licu pratile pogledom kako odlazi..

Upišite komentar

Vaš komentar

dovla.net is powered by WordPress | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Copyright © 2008. All right reserved. Theme by deniart.