Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d94778607/htdocs/dovla.net-2/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
dovla.net » Prvi susreti

Prvi susreti

Prva setnja Ferhadijom, kao i obicno, donijela je brojne susrete sa prijateljima i poznanicima iako je vrijeme godisnjih odmora. Dva susreta sam morao ovjekovjeciti kamerom. Najprije susret sa porodicom Radonjic koji me je zaista obradovao jer se nismo uzivo vidjeli vec godinama. Goran Radonjic je zavrsio svoju uspjesnu sudijsku karijeru i sada pocinje afirmacija u okviru Francuske kosarkaske federacije u kojoj vec godinama radi. Doslo je veliko priznanje u vidu funkcije direktora za medjunarodne odnose federacije koja ce Goranu omoguciti brojne susrete sa trenerima, sudijama i drugim kosarkaskim radnicima sirom svijeta. Bravo Gorane! Supruga Jadranka jos uvijek radi, nije ni blizu penzije, na slici mozete vidjeti kako divno izgleda, a sin Gorjan profesionalno igra kosarku vec tri godine u OKK “Beogradu”. Lijepo ih je vidjeti zajedno.

Jos jedan susret poslije skoro 14 godina. Sa Esom Aganovicem sam bio u upravi KK”Bosna” i nekoliko puta smo zajedno bili u vocstvu puta na nekim gostovanjima. Posljednji put smo se vidjeli 1993.godine u Zagrebu i od tada nisam cuo za njega. Sada saznajem da su Eso i njegova supruga Amira nastanjeni u Oslu, Norveska gdje Eso jos uvijek radi na skoli gdje, kako kaze, predaje nekoliko predmeta. Mislim da mu je posljednja funkcija prije rata bila Nacelnik gradskog SUP-a. Malo smo evocirali uspomene na vrijeme prije rata i “lamentirali” nad sudbinom naseg najuspjesnijeg kosarkaskog kolektiva u ratu i netom poslije rata.

Upišite komentar

Vaš komentar

dovla.net is powered by WordPress | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Copyright © 2008. All right reserved. Theme by deniart.