Warning: Creating default object from empty value in /homepages/5/d94778607/htdocs/dovla.net-2/wp-content/plugins/view_counter/view_counter.php on line 52
dovla.net » Dovla.net stigao na You Tube

Dovla.net stigao na You Tube

Dragi Dovlanetovci!

Sigurno znate onaj vic kad je neki tip čitao roman s puno likova a nigdje radnje.

Ja vam ne nudim ni roman, ni priču, ali zato likova ima ohohoooooo.

A možda je priča ipak na kraju?

Vozdravlja Vas Zlatko.

Komentari (14)

1
duba
Sunday, 22. February 2009 u 07:21

Bravo Zlatko

Učinio si da ovaj veliki blog;
bude još veći i besmrtniji.

Pozdrav tebi i svim blogovcima

Dubravko Banjac

2
Mladen
Monday, 23. February 2009 u 00:59

. . znam, nema više, al’ opet navratim, i nadam se . . .

3
Sanja Rihtman
Tuesday, 24. February 2009 u 06:36

I ja

4
Menso
Tuesday, 24. February 2009 u 18:07

Navika valjda

5
Šime
Wednesday, 25. February 2009 u 01:30

I ja !

6
duba
Wednesday, 25. February 2009 u 12:34

I ja!

7
Maršal
Wednesday, 25. February 2009 u 23:36

I ja !
( al’ gotovo, svakodnevno…..naletim….eto;pozdravljam “istomišljenike”Mladena,Sanju i Šimeta !)

8
Nune
Thursday, 26. February 2009 u 22:08

Dragi Dovla.net-ovci,
ma očito da blog nije nestao. Raja ga često otvara a i javlja se. Evo Vlado nam ga je ustupio a mi treba samo da nastavimo slati priloge i javljati se. Sigurno će on to objaviti. Nego Azra, Cico, Zeko, Čole, Pego, Ćehaja, Šerkane,………latite se pera i javite nam nešto interesantno.
Srdačan pozdrav,
Nune

9
Džemo Arslanagić
Friday, 27. February 2009 u 08:38

Prijedlog teksta himne BiH
autori Dušan Šestić i Benjamin Isović:

Ti si svjetlost duše
Vječne vatre plam
Majko naša zemljo Bosno
Tebi pripadam

Divno plavo nebo
Hercegovine
U srcu su tvoje rijeke
Tvoje planine

Ponosna i slavna
Krajina predaka
Živjećeš u srcu našem
Dov’jeka

Pokoljenja tvoja
Kazuju jedno:
Mi idemo u budućnost
Zajedno!

Držim palčeve da se prijedlog usvoji i u Parlamentu BiH, kao naš prvi zajednički bez učešća stranaca. Prvu očiglednu korist imat će naši sportisti, bez obzira gdje žive, ovdje ili vani. Neće morati šutiti i bacati poglede na razne strane ili se međusobno gledati bez veze. Kad dio stadiona bude pjevao, ako i bude zviždanja jednog djela manje će se čuti, nego sad kad svi šute osim onih koji zvižde. Očekujem i bolje sportske rezultate.
Živi bili pa vidjeli!

10
Jasna K
Saturday, 28. February 2009 u 02:01

Da se pridružim ‘I ja’. Lutam, lutam, pa opet pogledam šta se kod Dovla dešava. Kod Pege – ‘one man show’, kod ostalih – ne talasa, elem – mrka kapa.
Topli pozdrav upornim ‘I ja’ Sarajlijama, i Vladi, naravno.

11
Zdravko Jurišić
Saturday, 28. February 2009 u 22:26

”Ja im nikad nisam napravio čudesni put u Sarajevo kojeg više nema; ja sam samo napravio blog, a oni misle da su opet mladi, sretni, puni prijatelja, i da su ponovo u gradu njihove mladosti”…Dobri naš Vlado o nama…

Sarajlije u dijaspori su se podijelile zadnjih godina na one koji su za, i na one koji su protiv Dovla-bloga. Pokušajte da pripadate onim drugim, tamo je manja konkurencija.

Pozdrav Vladi i blogovcima od Zdravka J.

12
Safet Klepo
Tuesday, 3. March 2009 u 04:16

Vidim da se mnogi ne mogu pomiriti s tim da bloga više nema. Sve se nešto nadaju, malo malo pa ga otvore, da se Vlado nije možda pišmanio. Ja se više i ne nadam, al ne znam šta ću sa Zemirom. Ustvari, ja sam kriv. U mene mi komšija Zemir, plaho fin i uslužan, jednom navratio na kahvu. Ja, da se malo pohvalim, otvorim mu blog. On zapiljio u slike, sve neke poznate ličnosti, onda mu ja pročito neke priče, vidio da se i moje ime pojavljuje…ne može vjerovati.

Plaho mu se svidjele Pegine priče. Kaže, pa to je pravi pisac, jes da malo izmišlja, ali brate umije lijepo izmisliti. Pa svi pisci izmišljaju. Bio se malo navadio kod mene, doveo i badženoga, a meni nezgodno da ga vratim. Onda su počeli pričati o blogu u mjesnoj zajednici, igraju domina, a Zemir im priča. O Pegi najviše. Kaže, bio bolan s Titom. Uživo! Prepo sam se da se cijela ulica ne navadi kod mene, kao nekad kad je komšija Smajo imo prvi TV pa ga uveče stavljo na prozor a cijela ulica se skupljala da gleda dnevnik. Srećom, blog presto raditi.

Još uvijek me pokoji komšija upita jel kreno blog. A Zemir skoro svaki dan. Kakav Avaz i Oslobodjenje, kaže da je više naučio na blogu nego u školi. Neki dan mi kaže: Naj ti je bolje da predložiš tom Vladi da mi počnemo nešto plaćati, kao neka pretplata, nek nije puno, ja bi odvojio od sebe! Nek čoek ne radi džaba. Jedva ga ubjedih da nije lova u pitanju, Vlado je u Americi, sigurno ima love. Jedino ako od Amerikanaca nije naučio da je sve u lovi. A ja ne vjerujem.

Eto, ja napisah ovoliko, ako Vlado pusti, eto sutra Zemira da vidi i svoje ime na kompjuteru.

Puno pozdrava svima, Safet Klepo

13
Čole
Tuesday, 3. March 2009 u 12:58

Vidiš Safete, da je istina, da tekst treba da prespava, na što nas je gosp. Jaftić stalno upozoravao. Ovaj komentar ti je bio jako simpatičan, u tvom stilu. Ali, ja mislim zato, što si i Ti malo odspavao. Gospodin Jaftić nam se odavno nije javio. Ali i razumijem, od kad su se prestali javljati oni iz Politbiroa, blog je izgubio onaj prepoznatljivi akademski nivo. Apropo toga, vidio sam nedavno jednog, veoma visoko-pozicioniranog, na vilsonovo.net ! Od srca bih preporučio ovaj veoma popularan, vaspitno-obrazovni blog, svima koji imaju predškolsku djecu, a pogotovo žensku. Pod strogom je kontrolom časnih sestara!

Safete, vidim da ti je raja saznala za Pegin susret sa Titom, jedan na jedan! A znaju li da je bio u japankama?! Nego, nije fino što ga narezilismo. Vidiš, da od tada nije spomenuo ni jednu visoku ličnost?! Posljednja je bila, visoka divlja?! Nek je nešto visoko, pa makar i divlja?. Nune me pravo dirnuo! Sad me moli da nešto napišem, a nedavno me molio da se više ne pojavljujem! Šta je to uticalo da “mjesna zajednica” promjeni stav? Sve je isto, serem k’o i ranije. Jeli autopsija pokazala da Safet i Ja nismo stali na šlauf, kako tvrdi Pega?! Po kuloarima se priča, da mu je čak i Pega davao umjetno, usta na usta!!! Razumljiv trud, ovdje na Dovla, mu je ipak bilo fino, brinuo se samo o pisanju, a komentare su raja slala dobrovoljno, što sada nije slučaj sa novim blogom.

Nisam ostao ravnodušan, kao i mnogi, na vrlo kratke, ali vrlo dirljive komentare: Sanje, Šimeta, Dube, i ostalih, a naročito Maršala. Ako ništa drugo, ono zbog Maršala, bi trebalo ubaciti u drugu! Vlado se ne izjašnjava, ali se sve bojim, da nema pravih komentara. Evo, sad će raja ostati bez posla, pa će fala Bogu, biti više vremena za pisanje. E, dokle je došlo, da Safet i Čole održavaju blog na životu, tuga.
New Breca

14
poskok
Saturday, 25. August 2012 u 13:53

Prijedlog teksta himne BiH

Ti si svjetlost duše
Vječne vatre plam
Majko naša zemljo Bosno
Tebi ne pripadam

tmurno plavo nebo
Hercegovine
U smeću su tvoje rijeke
Tvoje planine

Ponosna i slamna
Krajina luđaka
živjećeš u srcu našem
Dovjeka

Pokoljenja tvoja
Kazuju bijedno:
Mi idemo u propast
Zajedno!

Upišite komentar

Vaš komentar

dovla.net is powered by WordPress | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Copyright © 2008. All right reserved. Theme by deniart.